Wednesday, 13 July 2011

Juvana (2011) mkv
Sinopsis
JUVANA, sebuah drama bersiri yang akan mengupas sisi hidup pesalah-pesalah juvana. Selain menyelami dunia dan perasaan hati pesalah juvana, JUVANA juga mahu mendidik para penonton supaya mengambil iktibar daripada paparan kisah kehidupan watak-watak siri drama tersebut.

Kisah bermula apabila Daim bin Yahya (Zahiril Adzim), seorang remaja 17 tahun yang pendiam dituduh membunuh ibunya dan teman lelaki ibunya. Tidak upaya untuk membela diri dan membuktikan kenaifannya, Mahkamah menjatuhkan hukuman agar dia dihantar ke Sekolah Pemulihan Akhlak Wira Bakti (sebuah sekolah NGO) sehingga dia cukup umur untuk dibicarakan.

Bermulalah episod ngeri Daim yang menjadi mangsa buli oleh sekumpulan pelajar diketuai oleh Botak (Johan Ariff). Encik Raja (Bront Palarae), warden yang tiada belas kasihan hanya membiarkan kejadian tesebut terus berlaku. Pengawal sekolah, Tony (Hariry) yang menggunakan kekerasan untuk menyelesaikan masalah hanya memburukkan keadaan Daim. Cikgu Ariffin ( Beto Khusairy) dan Cikgu Azmee (Irfan Roslan) juga mengambil langkah atas pagar dan enggan masuk campur dalam kes pergaduhan pelajar.

Daim hanya mempunyai harapan semula apabila Cikgu Zakiah (Izreen Azminda), seorang tokoh guru bimbingan dan kaunseling menerima tawaran untuk mengajar di Sekolah Wirabakti. Cikgu Zakiah teruja dengan tawaran tersebut dan bercita-cita untuk membimbing pelajar-pelajar di sekolah juvana. Namun begitu,, tugasnya tidak mudah dilaksanakan kerana pelajar-pelajar di sana samseng belaka dan tidak mahu belajar. Warden Raja tidak suka dengan kehadiran Cikgu Zakiah kerana dia memerlukan lebih ramai pengawal dan bukannya guru. Bagi Warden Raja, Sekolah Wirabakti hanyalah sebuah penjara untuk pesalah-pesalah juvana dan cuma kekerasan yang dapat mengawal budak-budak tersebut.

Di bawah bimbingan Cikgu Zakiah, Daim mula mendapatkan keyakinan diri apabila dia menyertai kelab pendebatan. Daim sudah berani melawan balik Botak dengan cara psikologi untuk meleraikan pergaduhan dan mula mendapat sokongan daripada pelajar-pelajar lain. Namun, apa yang Daim dan Cikgu Zakiah tidak tahu ialah isi hati Warden Raja yang dilihat seakan setuju dengan perubahan positif yang berlaku dalam sekolah tersebut. Daim dan Cikgu Zakiah sedang berdepan dengan ancaman nyawa daripada pihak yang tidak menyenangi tindakan mereka. Apakah yang akan berlaku seterusnya?


mediafire single link(KLIK SINI)
episod 1   http://www.mediafire.com/?1poq3jmrvdq5is7    130MB
episod 2   http://www.mediafire.com/?idhb5on8bn5masn  150MB
episod 3   http://www.mediafire.com/?shcz1t6qvzd6f7g     130MB
episod 4   http://www.mediafire.com/?z56g5re2xx5rga2    130MB
episod 5   http://www.mediafire.com/?iualus93wln71bx      150MB
episod 6   http://www.mediafire.com/?hra4alecj4kdspd      140MB
episod 7   http://www.mediafire.com/?b9ebumnacox3km1 150MB
episod 8   http://www.mediafire.com/?zvtvh2g4z8l589k     150MB
episod 9   http://www.mediafire.com/?yqoobk4qzqavzwp  140MB
episod 10 http://www.mediafire.com/?46yhre2qxu1813u   150MB
episod 11 http://www.mediafire.com/?f5phy8r86zo6tor     150MB
episod 12 http://www.mediafire.com/?66bobf8ewgufe37   150MB
episod 13 http://www.mediafire.com/?pmh2r3wiuoudofg    150MB


SUMBER http://www.ddmf.biz

No comments:

Post a Comment